Tips voor als je gaat speeddaten

  • Elke speeddate is best spannend, en al helemaal als je voor de eerste keer gaat. Toch is het belangrijk dat je je daar overheen zet. Probeer te ontspannen en ervan te genieten. Voor veel mensen kan dit een stap buiten je comfortzone zijn. Maar soms is het juist goed om iets anders te doen dan je normaal doet. Wat heb je te verliezen?
  • Omdat je maar weinig tijd hebt, is het juist leuk om niet alleen de standaard vragen te stellen zoals “Waar woon je?” of “Wat voor werk doe je”? “Hoe oud ben je”? Kies ook voor een persoonlijke of onverwachte vraag waardoor je bijvoorbeeld iemand aan het lachen krijgt. Originele en spontane vragen worden vaak gewaardeerd. Ook humor in een gesprek doet het vaak goed!
  • Wees jezelf. Ondanks het feit dat het voor veel mensen spannend is om te speeddaten, is het belangrijk dat je je zenuwen de baas blijft en vooral jezelf blijft. Je hebt maar een paar minuten om een goede indruk achter te laten. Als je heel zenuwachtig bent en niet de persoon kan laten zien wie je normaliter bent, dan is dit jammer. Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf en draag een outfit waar je je zelfverzekerd in voelt. Vergeet vooral niet te genieten!
  • Naast het feit dat je meerdere personen leuk kunt vinden moet je vooral je acties na het speeddaten niet vergeten. Zie de speeddate als een springplank voor meerdere dates met een of meerdere personen. Je kan elkaar dan beter leren kennen en ontdekken wie van de dates een goede match is. Wie weet bloeit er wel iets heel moois op! Mijn advies is om de eerste dates af te spreken op een terras of in een horeca gelegenheid. 
  • Let op je uitstraling en een goede houding. Ook je verzorging is van belang zoals onder andere schone nagels, gepoetste tanden, verzorgde haren, lekker geurtje en goed uitziende kleding. (Maar doe vooral de dingen die bij je passen en waar jij je goed bij voelt) Dit zijn dingen die meteen het verschil kunnen maken en waarbij de interesse van de ander al gewekt kan zijn.
  • Durf elkaar in de ogen te kijken en laat je persoonlijkheid zien. Praat niet mee maar durf je mening te geven.
  • Ga een positief gesprek aan. Praat niet alleen over (vervelende) dingen die je hebt meegemaakt maar juist ook over dingen die meer op de toekomst zijn gericht. 
  • Maak een compliment naar de ander toe.
  • Praat niet teveel over jezelf maar geef de andere ook de ruimte om te kunnen vertellen.
  • Geef aan het eind van het gesprek aan als je graag een vervolg zou willen. Bijvoorbeeld: "Het lijkt mij leuk om je nog een te spreken" of "zullen we na afloop van de speeddate nog even verder praten". Het kan zijn dat je nog volop in gesprek bent als het tijd is om te wisselen. Dit is dan een goede gelegenheid om met de bovengenoemde zinnen af te sluiten!


Powered by Froala Editor