Tips voor als je gaat speeddaten

  • Elke speeddate is best spannend, en al helemaal als je voor de eerste keer gaat. Toch is het belangrijk dat je je daar overheen zet. Probeer te ontspannen en ervan te genieten. Voor veel mensen kan dit een stap buiten je comfortzone zijn. Maar soms is het juist goed om iets anders te doen dan je normaal doet. Wat heb je te verliezen?
  • Omdat je maar weinig tijd hebt, is het juist leuk om niet de standaard vragen te stellen zoals “Waar woon je?” of “Wat voor werk doe je”? “Hoe oud ben je”? Kies ook voor een persoonlijke of onverwachte vraag waardoor je bijvoorbeeld iemand aan het lachen krijgt. Originele en spontane vragen worden vaak het meest gewaardeerd. Ook humor in een gesprek doet het vaak goed! Standaardzinnen zijn vaak niet zo spontaan. Met een standaardzin geef je weinig van jezelf bloot. Jezelf bloot geven is vaak een teken van lef in plaats van zwakte.
  • Wees jezelf. Ondanks het feit dat het voor veel mensen heel spannend is om te speeddaten, is het belangrijk dat je je zenuwen de baas blijft en vooral jezelf blijft. Je hebt maar een paar minuten om een goede indruk achter te laten. Als je heel zenuwachtig bent en niet de persoon kan laten zien wie je normaliter bent, dan is dit jammer. Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf en draag een outfit waar je je zelfverzekerd in voelt. Vergeet vooral niet te genieten!
  • Naast het feit dat je meerdere personen leuk kunt vinden moet je vooral je acties na het speeddaten niet vergeten. Zie de speeddate als een springplank voor meerdere dates met een of meerdere personen. Je kan elkaar dan beter leren kennen en ontdekken wie van de dates een goede match is. Wie weet bloeit er wel iets heel moois op!
  • Let op je uitstraling en een goede houding. Ook je verzorging is van belang zoals onder andere schone nagels, gepoetste tanden, verzorgde haren, lekker geurtje en goed uitziende kleding. (Maar doe vooral de dingen die bij je passen en waar jij je goed bij voelt) Dit zijn dingen die meteen het verschil kunnen maken en waarbij de interesse van de ander al gewekt kan zijn.
  • Durf elkaar in de ogen te kijken en laat je persoonlijkheid zien. Praat niet mee maar durf je mening te geven.


Powered by Froala Editor