Vragen en antwoorden

Is de leeftijdscategorie strikt of kan er van worden afgeweken?

Er kan van worden afgeweken. Er is een boven- en een ondergrens van 2 jaar. Ben je b.v. 34 jaar dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen in de categorie van 22-32 jaar en/of 30-42 jaar. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur. Mocht je er vragen over hebben dan kun je hiervoor een mail sturen.

Powered by Froala Editor

Hoe kan ik mij voorbereiden op een speeddate?

We raden je aan om een paar vragen voor te bereiden. Dus niet alleen de vragen zoals "waar woon je?", "wat voor werk doe je?" en "hoe oud ben je?". Als je vragen stelt over onderwerpen die je zelf belangrijk vindt in het leven en waar jouw passie ligt dan kom je erachter of je gesprekspartner hier ook interesse voor heeft. Onderwerpen hiervoor kunnen zijn: reizen, sport, muziek of iets anders. Op de website staan ook nog tips vermeld die je kunt gebruiken om goed voorbereid naar een speeddate avond te gaan.

Powered by Froala Editor

Is de tijd van 8 minuten niet te kort?

Onderzoeken wijzen uit dat de zogenoemde "klik" al binnen enkele minuten bekend is. Natuurlijk leer je niemand in 8 minuten kennen maar er kan al wel een klik zijn om er een vervolg aan te geven.

Powered by Froala Editor

Waar komen de andere deelnemers vandaan?

Speeddating de Kempen is voornamelijk gericht op deelnemers uit de Kempen en omgeving. We denken hierbij aan de plaatsen van Veldhoven, Valkenswaard tot aan Hilvarenbeek, Van Oirschot tot Reusel en alle dorpen die hier tussen in liggen. Natuurlijk zijn alle belangstellenden die zich in willen schrijven voor een avond welkom. Het dorpse karakter is kenmerkend voor Speeddating de Kempen.

Powered by Froala Editor

Wat zijn de kansen bij een speeddate?

Bij speeddaten heb je meer kans op een match omdat je maximaal 10 singles op een avond ontmoet. In een korte tijd spreek je veel singles waarbij er bijna altijd wel 1 of meer personen tussen zitten die je leuk vind en waarmee je een vervolgdate mee zou willen hebben.

Powered by Froala Editor

Ik ken niemand op zo'n avond, krijg ik een beetje hulp?

Je zult echt niet de enige zijn die dit spannend of ook best een beetje eng vindt. Dit is normaal. Onze gastvrouw kan je wel op je gemak stellen. Als je vastloopt met het stellen van vragen dan kan ze hier in ondersteunen door middelen die ze beschikbaar heeft.

Powered by Froala Editor

Hoe word ik bij het speeddaten ontvangen?

Je wordt bij binnenkomst netjes door de gastvrouw van Speeddating de Kempen ontvangen met een welkomstdrankje. Vervolgens wordt er een speeddatekaart overhandigd. De dames krijgen en tafeltje toegewezen waar ze aan kunnen plaatsnemen. Vervolgens komt er een duidelijke uitleg zodat de avond goed verloopt. Daarna nemen de heren plaats tegenover een dames en begint het speeddaten.

Powered by Froala Editor

Kan ik meerdere matches hebben op één speeddate avond?

Dit kan zeker. Het is aan de deelnemers of en met wie je er een vervolg aangeeft.

Powered by Froala Editor

Hoe en wanneer komen de matches tot stand en hoe gaat het verder?

Na elke speeddate vul je "ja" of "nee" in op je speeddatekaart. Aan het eind van de avond neemt de gastvrouw alle kaarten in en bekijkt of er matches zijn. Je krijgt binnen 24 uur een mail met de naam en e-mailadres (en telefoonnummer, wanneer hier goedkeuring voor is gegeven bij de aanmelding) van degene waar je een wederzijdse "ja" (een match) mee had op de speeddate avond. We adviseren om snel met elkaar contact op te nemen. Jullie kunnen dan zelf iets afspreken. Mijn advies is om de eerste keer op neutraal terrein af te spreken. Er zijn genoeg gezellige terrassen en horeca gelegenheden! Op die manier leer je elkaar weer beter kennen.

Powered by Froala Editor

Zijn speeddates alleen maar bedoeld om er een vaste relatie aan over te houden?

Dit is in de meeste gevallen wel het uitgangspunt. Als deelnemer bepaal je dit echter zelf. Als je er een goede vriendschap aan overhoudt en je vindt een "maatje" dan is dit ook erg waardevol en fijn. Als je geen match zou hebben, dan hopen we wel dat je in ieder geval een leuke avond hebt gehad.

Powered by Froala Editor

Wat als ik tegenover iemand zit die geheel geen match voor mij is? Dit kan zijn wat betreft persoon, leeftijd of een andere reden.

Op een correcte en beleefde manier praat je 8 minuten met elkaar. Je laat ieder in je waarde. Na de date vul je "Nee" in en de heren schuiven vervolgens een tafeltje door.

Powered by Froala Editor

Zijn er (rook) pauzes?

Ja, tijdens het speeddaten zijn er 2 pauzes.

Powered by Froala Editor

Wat als ik echt niet kan komen of ziek ben geworden?

Dan kun jij de speeddate annuleren. Graag ontvangen we zo spoedig mogelijk een bericht als je niet kunt deelnemen. Als er deelnemers op de reservelijst staan kan ik die een bericht sturen. Als ik niemand op de reservelijst heb staan is het fijn als iemand anders in jouw plaats kan komen!. Het is jammer als ik door afmeldingen de gehele speeddate moet annuleren doordat b.v. de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen niet goed is of te weinig deelnemers heb voor een goede speeddate. Graag ontvangen we een bericht als je iemand anders hebt gevonden om deel te nemen. We hebben dan natuurlijk zijn of haar gegevens nodig. Als er niemand anders komt dan wordt jouw aanmelding verschoven naar de volgende datum op de agenda. Ook kun je ervoor kiezen om een kortingscode te ontvangen. Hiermee kun jij of iemand anders zich gratis aanmelden voor een andere speeddate op een andere datum. Bij afmelding storten we geen geld terug. Het kan anders te vrijblijvend worden om aan te melden en vervolgens weer af te melden. Hierdoor zou ik misschien andere deelnemers teleur moeten stellen. In uitzonderlijke gevallen beslist de directie. 

Powered by Froala Editor

Tot wanneer kan ik mij nog inschrijven voor een speeddateavond?

In verband met een goede organisatie is het fijn als er ruim van te voren word aangemeld. Bij voorkeur zeker 1 week van te voren. We weten dan tijdig of een speeddateavond door kan gaan met voldoende mannen en vrouwen. Anders kan het zo maar zijn dat ik de speeddate al eerder geannuleerd heb omdat ik geen goede speeddate kan garanderen vanwege een onjuiste verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen of onvoldoende aanmeldingen. Het is erg jammer als er na een annulering diverse mensen vragen of ze nog deel kunnen nemen! 

Het neemt niet weg dat er de laatste week geen aanmeldingen meer gedaan kunnen komen. Hoe meer aanmeldingen hoe beter de speeddateavond voor alle deelnemers. Om de middag of avond goed te kunnen voorbereiden is het echter wel prettig dat jij je zo snel mogelijk aanmeld. Bij het aanmelden kun je zien of er nog plaats is voor die avond. Als er voldoende aanmeldingen zijn dan worden er nog enkele aanmeldingen op de reservelijst gezet. Als je hier op geplaatst wordt dan kun je dit ook zien bij de aanmelding. Als de avond vol is dan staat dit ook bij de aanmelding op de website vermeld. Hoe eerder jij je aanmeld, hoe groter de kans dat je kunt deelnemen. Mocht de avond vol zijn, schrijf je dan alvast in voor de volgende speeddateavond in jou leeftijdscategorie zodat je dan verzekerd bent van een plekje! Het is echter aan te raden om ruim van te voren in te schrijven. Des te eerder weet ik of de speeddate door kan gaan. 

Powered by Froala Editor

Kan ik samen met vrienden/vriendinnen komen?

Dit kan als beiden zijn ingeschreven voor dezelfde speeddateavond. Zo niet, dan mag je niemand meebrengen omdat dit voor de overige deelnemers niet prettig en eerlijk is. Wel is het zeker leuk als je met een vriendin/vriend inschrijft. Samen gezellig een avondje speeddaten!

Powered by Froala Editor

Moet ik zelf mijn drankjes betalen?

Bij de inschrijving zit een welkomstdrankje, 2 consumpties en enkele lekkere hapjes inbegrepen. Verder staat er op de bar water wat elke deelnemer gratis zelf kan inschenken. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Powered by Froala Editor

Wat moet ik meenemen?

Goede zin en een goed humeur! Verder heb je niets nodig en wordt overal voor gezorgd. Enkele deelnemers vinden het fijn om papier bij zich te hebben waarop ze enkele notities kunnen maken!

Powered by Froala Editor

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Uiteraard is het belangrijk dat alle deelnemers op tijd aanwezig zijn. Dit is dan ongeveer 5 minuten voor aanvangstijd. 

Powered by Froala Editor

Berichten m.b.t. jouw speeddateavond door wijzigingen!

Mocht jouw speeddatevond door de een of andere reden niet doorgaan dan brengen we je hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Houd de dag voor je speeddateavond/middag je mail in de gaten. Bij wijzigingen sturen we hier de nodige informatie toe.

Powered by Froala Editor

Ik heb nog een vraag die eerder niet benoemd staat!

Als je nog een vraag hebt, stuur dan een mail met je vraag naar info@speeddatingdekempen.nl. We reageren dan zo spoedig mogelijk en altijd binnen uiterlijk 24 uur.  

Powered by Froala Editor